Wat is een Hoge Darmspoeling?

15/01/2024

Wat is een Hoge Darmspoeling?

Het is een behandeling die tot doel heeft de dikke darm op een zachte en grondige manier te reinigen met zuiver water.

Hoe Werkt het?
Tijdens de behandeling ligt je ontspannen op een comfortabele behandeltafel. Een dunne canule wordt enkele centimeters in de anus ingebracht en verbonden met geavanceerde apparatuur. Onder mijn deskundige begeleiding laat ik langzaam zuiver warm water de darm in te stromen via een dun slangetje. Tijdens de procedure zal ik zachtjes en soms stevig de buik masseren. Deze buik massage helpt bij het loslaten van oude resten ontlasting en mucus.

Wat Gebeurt er Tijdens de Behandeling?
Na verloop van tijd voel je een natuurlijke aandrang, waardoor het water met oude resten ontlasting en mucus de darm via de afvoerslang verlaat. Deze loslatingen bieden niet alleen fysieke verlichting, maar geven ook waardevolle inzichten in de gezondheid van je darmen en spijsvertering. De loslatingen stromen tevens door een glazen buis waar we kunnen observeren wat er precies uit de darm wordt gespoeld. Dit biedt informatie over zaken als oude mucus, verteerde voeding, gasvorming, en zelfs de aanwezigheid van parasieten.

Wat Mag Je Verwachten?
De hele darmspoeling duurt ongeveer 45 minuten, Ik houd jou, je darm en de apparatuur nauwlettend in de gaten. Je hoeft je nergens zorgen over te maken; jouw enige taak is ontspannen, het water en je darmen het werk laten doen.

Je mag verwachten dat een opgeschoonde darm je gezondheid een enorme boost gaat
geven. Je immuunsysteem kan beter functioneren, je bloed wordt schoner, de druk gaat van de lever af en zo zijn er nog tal van processen die beter kunnen gaan lopen als de dikke darm schoon is en weer beter gaat functioneren.

Voor het beste resultaat om je darmen te reinigen en blijvend van darmproblemen af te
komen adviseer ik je om een DarmHerstel Traject te volgen. Als je dat al gedaan hebt en je wilt je darmen schoon houden voor preventieve gezondheid door eens per jaar een darmreinigingskuur te doen, dan kun je het beste even contact met mij opnemen.

Dr.Norman W. Walker “I am covinced that about twice a year, throughout life, a series of six colon irragations should help Nature keep the body healthy”